PVC EN LAMINAAT VLOEREN

Bent u op zoek naar een nieuwe laminaat of PVC vloer? Topline Floordesign uit Deurne is dé vloerenspecialist in de regio Helmond – Eindhoven en het alternatief voor de grote bouwmarkten zoals Gamma, Praxis en Karwei. Wij bieden PVC en laminaat vloeren van A-merken tegen scherpe prijzen.

 

Wat is het verschil tussen PVC en laminaat?

Het is belangrijk dat u weet wat het verschil is tussen laminaat en PVC, zodat u kunt u beslissen welke vloer het beste is voor uw woning. Graag zetten wij daarom enkele belangrijke kenmerken en eigenschappen van laminaat en PVC op een rij.

 

  • Leggen
   Laminaat is een kliksysteem en is daarmee eenvoudig te leggen. PVC kan op twee manieren gelegd worden: klikken en lijmen. Klikken gaat net zo eenvoudig als bij laminaat. Kiest u voor lijmen? Dan worden de PVC stroken op de ondervloer gelijmd. Dan is het in de meeste gevallen noodzakelijk om eerst een egalisatielaag aan te brengen, zodat de vloer geen oneffenheden meer bevat. Beide vloeren kunnen over een bestaande vloer gelegd worden.
  • Onderhoud
   Beide vloeren zijn onderhoudsvriendelijk en gemakkelijk schoon te maken met stofzuiger of dweil. Laminaat is wel gevoeliger voor water en vocht. Een plas water moet u niet te lang laten liggen!
  • Vloerverwarming
   Niet alle laminaatvloeren zijn geschikt als u vloerverwarming heeft. De laminaatvloeren in ons assortiment zijn dat wel. PVC kan altijd bij vloerverwarming.
  • Geluidsdemping
   Een gelijmde PVC-vloer biedt de grootste geluidsreductie, want de PVC wordt direct op de ondervloer gelijmd. Doordat er geen ruimte zit tussen ondergrond en vloer is er vrijwel geen geluidsoverlast als u over de vloer loopt. Laminaat wordt zwevend gelegd en geeft daarom wat meer geluidsoverlast. Een goede ondervloer is van belang om het geluid zoveel mogelijk te dempen. Een PVC-klikvloer geeft minder geluidsoverlast dan een laminaatvloer, omdat er een geluiddempende toplaag op het PVC zit (let op: dit geldt voor de PVC-vloeren in ons assortiment).
  • Slijtage
   Op dit punt “wint” PVC. Onze PVC vloeren zijn voorzien van een slijtvaste toplaag, waardoor ze intensief gebruikt kunnen worden en er door de jaren heen nog steeds goed uit blijven zijn. PVC is daarom bijvoorbeeld een erg goed materiaal om een trap mee te bekleden. Dat wil niet zeggen dat laminaatvloeren snel slijten, maar een laminaatvloer in een woonkamer zal bij intensief gebruikt wel eerder gebruikerssporen tonen dan een PVC vloer.

 

Prijzen laminaat en PVC

De prijs van uw nieuwe vloer is natuurlijk ook erg belangrijk. PVC vloeren zijn vaak iets duurder. Wij leveren laminaat vloeren vanaf € 15,95 per m2 en PVC vloeren vanaf €23,50 per m2. Voor beide vloeren geldt dat er veel verschil is in kwaliteit en dus ook in prijs, een eenvoudige PVC vloer kan goedkoper zijn dan een luxe laminaatvloer. Ons advies: staar u niet blind op de prijs en kijk ook naar gebruiksgemak en kwaliteit.

 

 

De beste keuze voor u

Twijfelt u nog tussen een PVC of een laminaat vloer? Als specialist in zowel PVC als laminaat vloeren adviseren wij u graag. U bent van harte welkom voor een adviesgesprek in onze showroom, maar wij komen ook gratis bij u thuis. Want, de beste keuze voor uw nieuwe vloer maakt u daarom in uw eigen huis. Lichtinval, kunstmatige verlichting, kleuren van uw meubels en wanden zijn allemaal van invloed op hoe uw vloer tot uiting komt.

 

Maak een afspraak!

Wij komen vrijblijvend bij u langs met voorbeeldstalen en deskundig advies. We meten uw vloer gratis in, zodat we u direct van een prijsopgave kunnen voorzien. Ook mogelijk in de avonduren of in het weekend!

Direct een afspraak maken

MEER WETEN?

Neem via onderstaande mogelijkheden contact met ons op:

HET GEMAK VAN TOPLINE

 • Gratis inmeten en levering
 • Binnen vijf werkdagen gelegd
 • Ruime keuze uit A-merken
 • Persoonlijke service en vakmanschap

HET WERK VAN TOPLINE FLOORDESIGN

WENST U MEER INFORMATIE OF WILT U EEN AFSPRAAK MAKEN? BEL ONS GERUST OP!

WAAROM KIES JE VOOR TOPLINE FLOORDESIGN?

GRATIS INMETEN

Heeft u interesse in een van onze vloeren of bijproducten? Wij van Topline Floordesign komen gratis inmeten en brengen € 0,- kilometervergoeding in rekening ongeacht de reisafstand.

DIRECT EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE OP MAAT

Dankzij onze unieke formule hoeft u de deur niet meer uit. Wij van Topline Floordesign komen bij u thuis met een uitgebreid assortiment aan vloeren en leveren direct een vrijblijvende offerte op maat.

GOEDE PRIJS KWALITEIT VERHOUDING

Wij van Topline Floordesign garanderen een eerlijke prijs voor onze topkwaliteit vloeren en toebehoren, verzekeren 100% tevredenheidsgarantie.

GRATIS GELEVERD OP UW ADRES

Wij van Topline Floordesign zorgen voor een gratis levering van uw vloer en bijproducten op uw thuisadres.